7 lipnja, 2024

Pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke održan koncert četiri glazbene škole

WhatsApp Image 2024-06-07 at 11.10.03(1)

U srijedu, 5. lipnja 2024. godine, održan je veličanstveni koncert koji je okupio četiri glazbene škole iz Županije Zapadnohercegovačke odnosno, Glazbenu školu Široki Brijeg, Glazbenu školu Ljubuški, Glazbenu školu Grude te Glazbenu školu Posušje koja je ujedno bila i domaćin ove treće uzastopne godine ovakvog koncerta.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, ovaj događaj je istaknuo talent i predanost mladih glazbenika, pružajući publici nezaboravnu večer ispunjenu zvucima klasične i moderne glazbe.

Koncert se održao u kino dvorani Posušje gdje je publika uživala u raznovrsnom programu koji su pripremili učenici glazbenih škola iz Širokog Brijega, Gruda, Posušja i Ljubuškog.

Program je obuhvaćao širok spektar glazbenih stilova, od klasičnih djela velikana poput Mozarta, Schuberta, Hellera, do modernih interpretacija. Posebno su se istaknuli solisti na klaviru, violini, gitari, flauti koji su svojim virtuoznim izvedbama oduševili prisutne. Mješoviti ansambli kao i djevojački i mali zborovi, izveli su skladbe koje su dale posebnu čar ovogodišnjem koncertu.

Koncert je završio svečanim prijemom za učenike, profesore i goste, gdje su se mogli družiti i razmijeniti iskustva. Ovaj događaj je pokazao koliko je važno ulagati u mlade talente i omogućiti im platformu za izražavanje i rast.

Koncert četiriju glazbenih škola Županije Zapadnohercegovačke nije bio samo glazbena manifestacija, već i dokaz snage zajedništva i suradnje. Učenici su pokazali da predanost i ljubav prema glazbi mogu stvoriti magične trenutke koji će se još dugo pamtiti.